Izašao je 3ds Max 2018

Novi Autodesk 3ds Max je stigao. Donosi nam niz poboljšanja i novih funkcionalnosti. Unapređeni su moduli za fotorelistično renderovanje, korisničko okruženje i dodan je niz korisnih alata za animaciju, modelovanje i naprednu izradu materijala.

Grafičko okruženje obogaćeno je modernim QT5 formama koje dozvoljavaju mnogo veću slobodu organizovanja radnog okruženja, mogućnosti kao što su izvlačenje menija iz prozora i automatsko dokovanje su samo neke od prednosti koje donosi QT5 framework.
Sa aspekta animacije Max donosi vizualizaciju translatornih krivih unutar viewport-a koje su interaktivne.

Animacija je samo jedna od oblasti u kojoj 3Ds Max briljira zadnje dvije decenije. Na linku ispod možete pogledati kako je Pixomondo studio koristio 3Ds Max na produkciji Star Trek Into Darkness.Najveća novost je standardna isporuka Arnold rendering tehnologije koja sada dolazi uz instalaciju 3Ds Max kao integralni dio rendering portfolia. Arnold je unbiased rendering plug-in koji je razvijen od strane SoldiAngle kompanije a koja je sada dio velike Autodesk porodice Media and Entertainment proizvoda.

Unibiased znači da se ne koriste prečice i aproksimacije kalkulacije pri renderovanju. Posebno je bitno pri renderovanju animacija gdje se dobijaju česti renderi bez negativnih artefakata karakterističnih za biased tehnologije. Fotorealističan rendering je bliži svim korisnicima.

Arnold se dokazao na najvećim filmskim produkcijama današnjice i dobitnik je Oskara za poseban tehnički doprinos vizuelnim efektima od strane američke filmske akademije za film Gravity.

3ds Max sada nudi high end alate za renderovanje i najzahtjevnijih vizualizacija. MCG ili Max Creation Graphs koji je proceduralni sistem modelovanja doživio je znatno unapređenje. Preko 78 novih operatora, olakšana razmjena skripti između korisnika i mnoge grafičke funkcionalnosti za lakše organizovanja kada su u pitanju kompleksni grafovi. Novi Data Channel Modifier je izuzetan alat za upotrebu u modelovanju koji olakšava izvlačenje geometrijskih karakteristika geometrije i topologije.

Blended Box Map olakšava brzo i efikasno teksturisanje geometrija koja nije razmotana ili nema UV mape. Funkcioniše slično kao Vray TriPlanar Texture nod.

Ovo su samo neke od najbitnijih novosti vezanih za 3Ds Max 2018, više informacija možete pronaći na linku: help.autodesk.com/view/3DSMAX/2018/ENU